Hálózati és ballonos
vízadagolók forgalmazása és bérbeadása

Királykút - Névadónkról

REX FONTANA - a névválasztás utal székhelyénk telepélésére, mely a Királyok városában Székesfehérváron található, ahol ma még mindig megtalálható műemlékként a királyi kút.

A városi vízvezeték megépítéséig, a város legfontosabb közkútja volt, jó minőségű vízzel. A ma már elpusztult kútház, ahol koronázásra érkező királyok frissíthették fel magukat a hosszú út után.

A mai épélet copf stílusú, 1790-ben épélt.

 

Tudomásunk van arról, hogy a vizet Zichy grófné a házába bevezettette, amiért 400 Ft-ot fizetett a városnak.

A vízhordást úgy szabályozták a városban, hogy délelőtt a belvárosiak, délután a felső- és a vizivárosiak hordhatták a vizet. Egyébként a város állandó vízhordókat is alkalmazott.

1818-as dokumentumok szerint tönkrement a város kezdetleges és romos vízvezetéke, mely vörösfenyőből és agyagcsövekből állt. A Királykút csatornái annyira beomladoztak, hogy azokon a vizet a várba beszivárogtatni nem lehetett.

A megoldást így fogalmazta meg az egyik dokumentum:

"270 új csatornák székségesek volnának, ezekhez 5520 forintok megkívántatnának, mostanában a csatornák foltoztassanak ki, majd más kutakat ássanak, s addig is engedtettnének meg, hogy egy lajtos járgány, vizet pénzért mindenkinek adhasson."

 

Hálózati vízadagolók

Magas technikai színvonalú vízadagolóink vízhálózatról ézemelnek, kombinált mechanikus-aktívszenes szűrőkkel vannak felszerelve. Folyamatos kristálytiszta vizet biztosítanak.

Ballonos vízadagolók

Ballonos vízadagolóinkat kisebb felhasználás esetén ajánljuk, melyekhez a Viven valamint a Rex Fontana természetes ásványvíz 19 literes szénsavmentes termékét forgalmazzuk.


Királykút - Névadónkról - Cikkek
Termékeink
Hálózati vízadagolókBallonos vízadagolók
Cégünkről
Aktuális
Elérhetőségek

REX FONTANA Gyártó és Kereskedelmi Kft.

Székhely:
8000 Székesfehérvár, Kőrösi utca 12570/33. hrsz.

Központi telefon/fax:
+36 70 984-1767

Információ / szervíz / rendelés:
info@rexfontana.hu

Copyright © 2015. Rex Fontana Kft. Minden jog fenntartva. - Az Albaweb jóvóltából.